Tunnbröd
Hittade ett gammalt tunnbrödsrecept när jag bläddrade i mors gamla receptpärm i helgen.. Ett annorlunda recept.. Ingredientserna var där men inte vad man skulle göra med dom..
Så jag fick improvisera lite med mina utsökta bakkunskaper.
25g smör
5 dl mjölk
25 g jäst
1 msk sirap
½ msk salt
2½ dl rågmjöl
8-10 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornsalt
Smält smör och värm tillsammmans med mjölken till 37gr.
Blanda med jästen.
Häll i sirap, salt och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
Jäs ca: 30 min
Dela degen i 20 delar och kavla ut runda kakor.
Grädda i HET stekpanna 2-3 min. Glöm inte vända..
(Ta din bästa stekpanna för det här.. Vi började med båda våra stekpannor men den billigare ikeapannan höll inte riktigt måttet och blev utmobbad..)
Låt svalna på galler med handduk.
Johan har redan ätit typ sju.. ( Efter 6:e kom han på att det ju var som polarkaka!! Johan som har någon slags konstig förkärlek till det typ av brödet, skönt att man kan göra det själv och att det är så lätt!)
Så jag fick improvisera lite med mina utsökta bakkunskaper.
25g smör
5 dl mjölk
25 g jäst
1 msk sirap
½ msk salt
2½ dl rågmjöl
8-10 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornsalt
Smält smör och värm tillsammmans med mjölken till 37gr.
Blanda med jästen.
Häll i sirap, salt och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
Jäs ca: 30 min
Dela degen i 20 delar och kavla ut runda kakor.
Grädda i HET stekpanna 2-3 min. Glöm inte vända..
(Ta din bästa stekpanna för det här.. Vi började med båda våra stekpannor men den billigare ikeapannan höll inte riktigt måttet och blev utmobbad..)
Låt svalna på galler med handduk.
Johan har redan ätit typ sju.. ( Efter 6:e kom han på att det ju var som polarkaka!! Johan som har någon slags konstig förkärlek till det typ av brödet, skönt att man kan göra det själv och att det är så lätt!)
Kommentarer
Trackback