Sirapsrutor
Häromdagen bakade vi (jag) SKITGODA brön! (bröd, ja vet!)
Dom var faktiskt helt fantastiskt underbart jättemega SJUKT goda!!!
Jag ändrade som vanligt på receptet och såklart blev dom godare än originalet (har ju inte testat originalet men hey! Jag hade ju råg i, kan bara bli bättre!)
Sirapsrutor
ca 30 st
5 dl mjölk
50 g jäst
100 g smör, rumsvarmt
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
3 dl rågmjöl
1 l vetemjöl
Värm mjölken till 37 °. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör till jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, minst 5 minuter i maskin.
Jäs under bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.
Ta upp degen och arbeta den på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en ½ cm tunn kaka. Skär varje del i 14-16 bitar.
Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Låt jäsa 20-30 min.
Baka mitt i ugnen ca 5-8 min.
Nästa gång ska jag testa med 25 g jäst och jäsa dubbla tiden.
Dom var faktiskt helt fantastiskt underbart jättemega SJUKT goda!!!
Jag ändrade som vanligt på receptet och såklart blev dom godare än originalet (har ju inte testat originalet men hey! Jag hade ju råg i, kan bara bli bättre!)
Sirapsrutor
ca 30 st
5 dl mjölk
50 g jäst
100 g smör, rumsvarmt
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
3 dl rågmjöl
1 l vetemjöl
Värm mjölken till 37 °. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör till jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, minst 5 minuter i maskin.
Jäs under bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.
Ta upp degen och arbeta den på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en ½ cm tunn kaka. Skär varje del i 14-16 bitar.
Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Låt jäsa 20-30 min.
Baka mitt i ugnen ca 5-8 min.
Nästa gång ska jag testa med 25 g jäst och jäsa dubbla tiden.
Kommentarer
Trackback